Разгром: Механизирана бригада на ВСУ загуби целия си команден състав

Разгром: Механизирана бригада на ВСУ загуби целия си команден състав
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.05.2024
  • Share:

67-а мехинизирана бригада на украинските въоръжени сили обяви за загубата на целия си команден състав поради липсата на ресурси и раздор между нацисти от «Десен сектор» и останалите бойци.

 

 

Разгром: Механизирана бригада на ВСУ загуби целия си команден състав

 

 

В 67-а отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили, където се провеждат проверки, споделиха за загуби на целия команден състав.

Според  Associated Press в средата на март бригадата е била изпратена да удържа позициите край Часов Яр. Както заяви неназован украински боец, войниците са се натъкнали на дупки, в които едва са могли да се скрият по време на обстрелите на ВС на РФ.

„Войниците (по време на обстрелите) изпълзяваха от дупките и започваха да копаят един към друг, така че да имат поне някаква връзка помежду си“, добави той.

Поради липсата на необходимата отбрана, бригадата е била принудена да отстъпи. Повече от 100 войници са убити или изчезнали безследно, според украинския военен.

«Загубихме командирите на отделенията, командирите на взводовете, комантирите на ротите и сержантите…Изгубихме целият команден състав на бригадата», подчерта той.

Както отбелязва агенцията, в бригадата са заявили, че липсват необходимите ресурси за изпълнение на задачите.

Изданието «Украинская правда»по-рано съобщи, че украинското военно командване е започнало проверки по отношение на гореспоменатата бригада след загубата на някои позиции в направление Часов Яр.

 

Една от причините, открита при проверката, са били проблеми вътре в самата бригада.

 

Ръководният състав на бригадата отделяло войниците от нацисткия «Десен сектор» от тези, които, в частност, се присъединили към тях неотдавна, наричали ги «пиксели», към които отношението било като към животни.

 

Те били първите, които били изпратени на бой, но заради липсата на опит загубили позициите.

ПП

Станете почитател на Класа