„Р.С. Инженеринг“ построи новата спортна зала на Ботевград

  • Съоръжението ще бъде открито на 29 март и ще е с капацитет от 4000 места

Строителната компания „Р.С. Инженеринг” ЕООД е на финала на реализирането на един изключително интересен и атрактивен инженерингов проект – Многофункционална спортна зала с капацитет от 4000 места в град Ботевград. Общината в Ботевград е главен инициатор и възложител на обществената поръчка, чийто продукт ще радва спортната общественост в града и страната.

Новата зала ще бъде открита тържествено на 29.03.2014г. Застроената й площ е 4 590 кв.м., а разгънатата застроена площ е 9 520 кв.м.

Сградата е с компактна изчистена форма, развита на четири функционални нива.Kонструкцията й е смесена монолитна, стоманобетонова, скелетна със стоманобетонови шайби. Металната покривна конструкция над игралното поле на залата е от стоманени, прътови конструкции – ферми, тип тръба в тръба, дълги 68 метра, които образуват рамки с кръстосани наклонени стоманени колони, оформящи северната фасада на сградата.

Входове/изходите на сградата са осем - главните шест вход/изхода за зрители са разположени на северната фасада и са интегрирани във витрини, които оформят входните пространства с врати Dorma. На източната фасада са вход/изходите за спортисти, журналисти и ВИП гости. Входовете въвеждат в предверия с контролни пропускателни постове, каси и фоайе. Достъпът до различните нива на сградата се осигурява от четири стълбищни клетки и два асансьора.

Игралната зала е с капацитет от 4 000 седящи места.Теренът на игрището е с размери 24/44 м и отговаря на изискванията за игралните полета за баскетбол, волейбол и хандбал, с необходимата им сервитутна зона. Светлата височина на игралната зала е 12,85 м. Местата за зрители са разположени на трибуни.

Проектант на сградата е архитектурно бюро“Амфион“, а независимият строителен надзор е извършен от „Евробилд“ЕООД.

Строителната компания „Р.С.Инженеринг“ ЕООДизградимногофункционалната зала за 2 години. Тя е изпълнена по всички съвременни изисквания и нормативи, с вложени висококласни материали и оборудване. Очакванията са тази зала да се превърне в емблема на развиваната спортна традиция и инициативността на Ботевградската община. Само на 40 км от столицата, с оптималната си вместимост, това запомнящо се съоръжение ще може да се ползва за състезания от републикански и международен характер, както и за концерти и изложения.

 

 

 

DSC 2458-001

 

 

DSC 2547-012

 

 

 

 

Станете почитател на Класа