Коалицията на Прокопиев “ДАЙ, България” пред разпад

Петко Ковачев, един от основателите на Партията на Зелените, взриви социалните мрежи във вторник вечер с предупреждение, че коалицията им с файтон-партията ДЕОС - “ДАЙ, България” е пред разпад. “Дабълчета, Зелените или ще имат водач в София, или потъвате. Мерси!”, написа Ковачев във фейсбук, с което предизвика лавина от коментари, които разкриха задкулисното редене на листите в коалицията на обвиняемия олигарх Иво Прокопиев “ДАЙ, България”. 
 
Доскорошният протестър №1 Асен Генов, който се разграничи от учредяването на хибридната партия, се оказва запознат със скандалите и индиректно обвини за реденето на листите доскорошната си дружка – Кака Цона, както е известна грантовата примадона от Разград Антоанета Цонева. Силно разочарован бил и друг представител на някогашната “Протестна мрежа” Виктор Димчев, който се разграничил от Христо Иванов и компания след като в края на 2016 г., олигархията почнала да инженерства “ДАЙ, България”. 
 
Макар Ковачев вече да няма общо с ръководството на Партията на Зелените, което неотдавна е преминало в ръцете на бившия служител на олигарха Прокопиев – Владо Компенсаторката, активистът заплашва, че ще публикува скандални писма, с които разполага и доказват задкулисния натиск при реденето на листи.
 
Братът на Петко Ковачев – Андрей, пък добавя, че “все е розово”, с което разкрива, че превес в листите за София са получили представители на файтон-партията ДЕОС, която освен, че се контролира от близката до Прокопиев Саша Безуханова, обещава легализиране на еднополовите бракове.
 
Пет дни преди крайния срок за регистриране на кандидат-депутатските листи, хибридната коалиция на олигархията “ДАЙ, България” крие дори от собствените си симпатизанти как се извършват номинациите на кандидатите за депутати, както и кой и на какво основание поставя водачите им. Вместо това – сякаш за да докаже, че дори не са партийна коалиция, а секта – “ДАЙ, България” е започнала анкета, която е стартирала, за издигането в култ на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов.

Станете почитател на Класа