Гугъл – само с чиста енергия

Гугъл – само с чиста енергия
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    05.12.2017
  • Сподели:

Google си осигури повече от три гигавата капацитет за чиста енергия, благодарение на три нови договора с енергийни компании. 100% от потреблението на компанията ще бъде от слънчева и вятърна енергия.
Председателят на Google по енергетика и инфраструктура Сарон Арънс заяви, че компанията е „най-големият корпоративен купувач на възобновяеми енергийни източници на планетата", пише GreenTech.bg, цитиран от technews.bg.
След тези три договора потреблението на чиста енергия на Google е достатъчно, за да съответства на 100% от енергията, необходима за предлагане на продуктите й през 2017 г., съобщи компанията в блога си в Twitter.
"Като се има предвид, че разходите за слънчева и вятърна енергия намаляват драстично и тези сектори стимулират значителен ръст на заетостта, то преходът към чиста енергия води до безпрецедентни икономически възможности и това се случва по-бързо, отколкото очаквахме", заяви директорът по глобалните инфраструктури на Google – Гари Демаси.
До момента Google е инвестирала около 3,5 милиарда долара в енергийна инфраструктура. През декември миналата година компанията заяви, че ще премине изцяло на възобновяема енергия през 2017 г. и изглежда е постигнала тази цел.

Станете почитател на Класа