Приемат поръчки за HomePod

Дългоочакваната умна колонка на Apple най-накрая излиза на пазара, съобщи CNBC. От петък компанията започва да приема поръчки за устройството, чиито доставки ще започнат на 9 февруари.
Датите се отнасят за САЩ, Великобритания и Австралия. Високоговорителят ще се продава през пролетта в Германия и Франция, два от основните пазари за гласовия помощник Siri.
беше показан през м.г., като е смятан за отговора на Apple на серията устройства на Amazon, които работят с гласовия асистент Alexa, въпреки че производителят на iPhone обръща внимание на музикалните възможности на колонката, която може ад възпроизвежда звук с високо качество.
Въпреки, че Amazon рядко изнася точни данни, електронният търговец съобщи, че неговите устройства Echo са били сред най-продаваните стоки покрай празниците.
Струващият $349 и висок 18 см високоговорител ще даде тласък и на някои от важните нови инициативи на Apple, сред които музикалната стрийминг услуга Apple Music. Колонката се свързва и с аксесоари като iPhone и безжичните слушалки AirPods, като работи с помощта на процесор A8, вграждан в смартфоните и таблетите на марката.

Станете почитател на Класа