Тръмп нападна Самсунг

Американският президент Доналд Тръмп отново се развихри в социалната мрежа Twitter. Този път неговите атаки бяха насочени към Samsung. Според Тръмп именно компанията е виновна за загубата на над 50 000 SMS съобщения, които са били разменени между адвокатката Лиза Пейдж и агента на ФБР Питър Стържък. Двамата са имали любовна връзка и са се отнасяли критично към Тръмп и други кандидати за президентския пост по време на последната кампания.
Пейдж и Стържък обаче са попаднали в полезрението на специалния следовател на ФБР Робърт Мюлер, който разследва намесата на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 година. От ФБР са предоставили част от намерените съобщения на Конгреса, но в същото време са информирали депутатите, че поради системен проблем съобщенията, изпратени между декември 2016 и март 2017, са изгубени.
Заместник-главният прокурор на САЩ Стивън Бойд съобщил в Конгреса, че много устройства на Samsung, които се използват от ФБР, не могат да записват и съхраняват текстови съобщения поради грешна конфигурация, настройки и софтуерни ъпгрейди, които са в конфликт със системата за събиране на информация на ФБР. Именно във връзка с това корейската компания си навлече гнева лично на президента, който в момента е упрекван, че подчинените му служби умишлено са изтрили съобщенията, които биха могли да му нанесат политически вреди. От Samsung за момента не са отговорили на обвиненията на Тръмп.

Станете почитател на Класа