Майкрософт на път да се откаже и от Windows 10 S

В последните години Microsoft създаде няколко версии на Windows, които впоследствие бяха прекратени като проекти – например, Windows RT и Windows 10 Mobile. Същата съдба може да сполети и наскоро появилата се Windows 10 S.


Представената в началото на май 2017 г. „орязана" версия на Windows 10 с индекс S е предназначена да конкурира Chrome OS на пазара на бюджетни компютри. Тя се различава от пълноценната Windows 10 по това, че не поддържа други приложения освен инсталираните от онлайн магазина Windows Store.


Сега обаче Microsoft възнамерява да прекрои Windows 10 S от самостоятелна операционна система в специален режим на платформите Windows 10 Home, Enterprise и Pro, наречен S Mode, твърди публикация в сайта Neowin.


Потребителите на Windows 10 Home версия ще могат да превключват свободно и безплатно от „S Mode" до регулярната версия. Но ако сте купили и инсталирали Windows 10 Pro S или лаптоп с предварително инсталирана тази версия, ще трябва да платите $49 за отключване до Windows 10 Pro, уточнява Neowin.

Станете почитател на Класа