Тесла и Спейс Х се отказват от Фейсбук

Facebook страниците на Tesla и SpaceX изчезнаха в петък, няколко минути след като Илон Мъск обеща в Twitter да ги свали, предизвикан от потребителите, предаде Ройтерс.

Мъск бе запитан няма ли да премахне страниците от „коварната" социална мрежа, на което отвърна кратко: „Не осъзнавах, че има такива. Ще го направя". Facebook страниците на SpaceX и Tesla, които имат милиони последователи, вече не са достъпни.

Илон Мъск предприе дръзката стъпка в отговор на питане от съоснователя на WhatsApp Брайън Актън с хаштага #deletefacebook. Последният бързо набра популярност, след като социалната мрежа разочарова потребителите с неправилното използване на личните им данни.

Преди броени дни стана ясно, че персонална информация за милиони потребители се е озовала нерегламентирано в ръцете на Cambridge Analytica – консултантска фирма, работила по предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп пре 2016 г.

Много потребители призоваха Мъск да изтрие профилите на своите компании и в социалната мрежа за споделяне на снимки Instagram, на което той отговори. „Instagram изглежда наред... поне докато е все така доста независима".

„Не използвам Facebook и никога не съм имал [профил в мрежата], така че не мисля, че съм някакъв мъченик или че моите компании понасят огромен удар. Също така, ние не рекламираме и не плащаме за препоръки, така че... не ми пука", заяви основателят на Tesla и SpaceX.

Станете почитател на Класа