По-бързи актуализации на Уиндоус 10

По-бързи актуализации на Уиндоус 10
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    28.03.2018
  • Сподели:

Откакто излезе на пазара, Windows 10 се обновява непрекъснато. Някои от актуализациите, т.нар. Feature Update, са по-големи и отнемат доста време, а възможностите на потребителите да предотвратят ъпдейтите са силно ограничени.

Microsoft обаче работи усилено за съкращаване на времето за актуализация на своята операционна система. Според публикации от тази седмица, в бъдеще времето за обновяване на Windows 10, в частност Feature ъпдейтите, ще отнема около 30 минути.

Новата процедура за обновяване ще се задейства още следващия месец, когато се очаква голям ъпдейт на Windows 10 – т.нар. Spring Creators Update, съобщи Slashdot. Microsoft прави два пъти годишно подобни големи обновления на своята ОС и досега те се проточваха около час и дори повече.

Твърди се, че процесът на актуализация ще се извършва на два етапа. Във фазата, наречена „онлайн", системата сваля необходимите файлове и изпълнява различни операции във фонов режим, без да засяга системната производителност и живота на батерията, а потребителят може да ползва компютъра си.

На втория етап от процеса на ъпдейт, наречен „офлайн", операционната система рестартира няколко пъти, потребителят вижда екран applying update и не може да работи с компютъра, докато в същото време Windows обновява характеристиките си.

Станете почитател на Класа