Майкрософт инвестира в IoT

Майкрософт инвестира в IoT
  • Автор:  Classa.bg
  • Дата:  
    07.04.2018
  • Сподели:

Перспективният пазар на технологии за „интернет на нещата" (IoT) привлича все повече инвестиции от големите играчи в ИТ индустрията. Пример за това е Microsoft, която в близките четири години планира да вложи 5 млрд. долара в тази сфера, става ясно от официално съобщение на компанията.

Microsoft работи в IoT направлението още преди то да стане гореща тема в публичното пространство и пазар, към който се стремят водещите играчи не само от ИТ сектора, но и от други индустрии.

В прессъобщение от централата на Microsoft в Редмънд се посочва, че компанията иска да даде на всеки свой клиент възможност да трансформира своя бизнес и да промени света като цяло с помощта на свързаните решения.

Към момента липсва каквато и да конкретика за плановете на Microsoft, освен че компанията планира инвестиция в IoT на стойност 5 млрд. долара през следващите четири години. Големите анонси от компанията в сферата на IoT предстоят.

„Интернет на нещата" е едно от онези направления, които остават незабележими, но същевременно бързо променят света около нас. Големите ИТ компании, които обикновено зависят силно от един продукт, се опитват да диверсифицират дейността си и перспективният IoT пазар е възможност за това.

Станете почитател на Класа