Мъск обеща тесла да печели до края на годината

Мъск обеща тесла да печели до края на годината
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    23.04.2018
  • Сподели:

Американският производител на електромобили Tesla може да излезе от цикъла на загуби през третото тримесечие на 2018 година, ако се вярва на думите на основателя и лидер на компанията – Илон Мъск.

 

В последно време Tesla е налегната от проблеми. Компанията все още не може да достигне желания производствен капацитет за автомобилите Model 3, продължава да губи, а някои нейни акционери вече я дадоха на съд.

 

На този фон мнозина анализатори прогнозират, че в близко време Tesla ще банкрутира. В отговор на засилващия се натиск и опасенията от провал, Илон Мъск излезе с оптимистично изявление за бъдещето на компанията.

 

На своята страница в Twitter мениджърът написа, че още през третото тримесечие на настоящата година Tesla ще започне да печели. Компанията приключи четвъртото тримесечие на миналата година със загуба в размер на 685 млн. долара, а като цяло за годината е на минус от близо 2 млрд. долара.

 

Целта на Tesla е това лято да достигне производствен капацитет от 5000 машини Model 3 на седмица. Дали обаче това ще бъде достатъчно компанията да излезе от загубите? В близките месеци ще стане ясно подплатени ли са с реални аргументи обещанията на Илон Мъск.

Станете почитател на Класа