ЧЕЗ инвестира 180 млн.

ЧЕЗ инвестира 180 млн.
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    15.06.2018
  • Сподели:

Изминалата година беше рекордна по отношение на инвестициите, като са вложени над над 130 млн. лв., съобщиха от „Чез Разпределение България".

През 2018 г. компанията отново планира голям ресурс и много обекти, като само предвидените пари, които ще бъдат вложени в мрежата са 90 млн. лв., което е рядко срещано за последните 10 години.

Предвижда се старт на обект от стратегическо значение за сигурността на електрозахранването в София – подмяната на близо 3 км ключов кабел – 110 kV Драгалевци, чиято стойност е 3,6 млн. лв. Благодарение на това по-сигурно електрозахранване ще получават 120 000 клиенти в 12 столични района, сред които болници,офис сгради, градски транспорт и др. В резултат ще бъде намален рискът от възникване на аварии и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

Най-големият проект на ЧЕЗ Разпределение България през тази година е реконструкцията на подстанция „Фестивална" в София. Проектът е на стойност 4,5 млн. лв. и се очаква да приключи през 2019 г. Подстанцията осигурява електрозахранването на 40 000 потребители в централна градска част на столицата, в кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в района на 7-ми километър. С реконструкцията многократно ще се повиши надеждността на електрозахранването в тези столични райони.

Друг важен проект на ЧЕЗ Разпределение за тази година, който приключи успешно в своята пилотна част и вече се реализира в различни области на Западна България е монтирането на дистанционно обслужвани електромери. След предварителен обстоен анализ са избрани местата за изграждане на автоматизираната система, така че тя да донесе максимален ефект за повишаване на качеството и сигурността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им. Този подход към мрежата ще даде възможност за поглед в реално време върху консумацията, както и възможност за много по-голям контрол и незабавна реакция при нужда.В същото време ще бъдат ограничени кражбите, а това ще повиши сигурността на електрозахранването на коректните клиенти. Внедряването на тази технология пряко ще повлияе на клиентската удовлетвореност, очакват от компанията. През 2018 г. в устройства и монтаж по проекта ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 24 млн. лв., като ще бъдат монтирани 186 000 електромера.

Станете почитател на Класа