Биткойн надскочи златото по дневен търговски обем

Скокът на цената на Биткойн надмина дори S&P през 2019 г.

 

 

След мечия пазар от 2018 г., BTC нарасна с повече от 100% и доброто представяне намери отражение и в неговата екосистема.

Неотдавнашен анализ показа, че 10-те най-големи борси отчетоха почти 2 милиарда долара в обема на търговия на 27-ми май. Причината, поради която тази цифра е важна, е, че златото, актив който се конкурира с флагманската криптовалута, отчете само 1,2 млрд. долара в същия ден.

 

 

Общият обем на Биткойн достигна 2.03 милиарда долара. Binance, Coinbase, Bitfinex, Kraken и Bitstamp допринесоха значително за това. Binance отчетоха най-голямата търговия на своята платформа, записвайки 729.809 млн. долара, докато Coinbase заеха второ място с $ 342.604 милиона.

Bitfinex, Kraken и Bitstamp заемат топ 5 в списъка, като трите контролират съответно 312,161 милиона, 244,25 милиона и 158,073 милиона.

Когато става въпрос за търговия със злато, лондонският пазар на златото (Over the Counter [OTC]) представлява приблизително 70% от общия обем на борсата, според Световния съвет за злато.

Статистиката от London Precious Metals Clearing Limited [LPMCL] посочи, че през месец март, обща стойност на златото в размер на 3,78 млрд. долара бива преместена по време на сделките.

Биткойн [BTC] също стана център на внимание, след като доходността на копаене достигна най-високата си стойност за 2019 година. Рентабилността на добивната индустрия рязко се повиши от април месец, тъй като вертикалното изкачване бе подсилено с покачването на цената на криптовалутата.

Нарастването допълнително съвпадна и със скока в обема на търговия на LocalBitcoin в Южна Корея. Това е най-високата статистика от 2013г. насам. 

Cryptodnes. bg

Станете почитател на Класа