Юли месец ще станем свидетели на един от най-ожесточените дебати в историята на криптовалутите

Главният изпълнителен директор на една от най-големите борси за криптовалути заяви, че ще “измете пода” с икономиста и професор Нуриел Рубини следващия месец.

Аргументите на Рубини  за биткойн ще бъдат опровергани

Потвърждавайки участието си в дебат с професора от нюйоркския университет, главният изпълнителен директор на BitMEX,Артър Хейс, “хвърли ръкавицата”, обещавайки да се застъпи за биткойн в лицето на един от най-откровените критици на валутата.

Дебатът, който организаторите описват като”най-големия в историята на криптовалутите”, ще се състои на събитието Asia Blockchain Summit на 3 юли 2019 г. в Тайпе.

Именувано „криптовалутен дуел“, събитието повтаря предишна среща между Рубини и търговския гуру Тоун Вайс, където биткойн критика се развика на противника си, докато той се опитваше да изгради аргументи за криптовалутите.

Рубини стана известен с факта, че е един от най-големите критици на най-голямата криптовалута в света. Икономистът продължава да изразява всеобхватни съмнения относно всяка криптовалута, която има осезаемо бъдеще в глобалната икономика.

Неговият последен изблик беше насочен към стабилните монети, които той описа като “оксиморон, тъй като повечето от тях са нестабилни и не са напълно обезпечени.”

Може ли Бъфет да страда от същата съдба на БТК?

Дебатът с Хейс ще дойде няколко седмици преди криптовалутната индустрия да поеме още един от своите критици в лицето на Уорън Бъфет.

Бъфет ще прекара годишния си благотворителен търг в компанията на някои от най-известните фигури в крипто пространството.

Джъстин Сън, главен изпълнителен директор на блокчейн платформата Tron, спечели търга и плати над 4,5 милиона долара за вечеря с на американския филантроп. Чарли Лий, създател на Litecoin, също ще присъства на срещата.

Сън коментира срещата:

„Може да е нереалистично само за три часа Уорън Бъфет да бъде убеден да закупи криптовалути… Ние просто искаме да му покажем напредък на дигиталните валути и блокчейн технологията.“

 

 

Cryptodnes. bg

Станете почитател на Класа