Соларната енергия намалява разходите за добив на крипто с до 75%

Соларната енергия намалява разходите за добив на крипто с до 75%
  • Автор:  Cryptodnes.bg
  • Дата:  
    17.03.2019
  • Сподели:

Пазарните условия и разходите за електроенергия значително намалиха доходността от копаенето на криптовалути. В резултат на това, големите и малките крипто копачи са принудени да се обръщат към възобновяемата енергия, за да намалят оперативните разходи за добив.

Бъдещето на крипто индустрията е в слънчевата енергия

Копачите на крипто се опитват да намалят разходите си след срива на Биткойн (BTC). Сега, поради неблагоприятните пазарни условия на криптовалутите, това начинание става все по-критично.

 

 

Следователно, някои копачи сега използват слънчева енергия, за да управляват своите операции. Например, Reddit потребителят „cadese“ твърди, че използва слънчеви панели за значително намаляване на разходите – като посочва:

Добивът на биткойн ме принуждава да се насоча към слънчева енергия. Току-що инсталирах слънчеви панели, за да управлявам копачките си през деня. Не само, че къщата ми се нагрява, но и разходите за добив намаляха с 75%. Защо? Това не е само най-евтината форма на енергия, но аз се освобождавам от разходите за трансфер на електроенергия и данъка.

Добивът на биткойн с възобновяема енергия е по-разпространен, отколкото се смяташе преди.

През ноември 2018, CoinShares Research публикува whitepaper, който разглежда тенденциите, разходите и потреблението на енергия от добива на биткойн. Според авторите, проучването показва, че повечето добив на биткойн се извършва в глобални региони, съдържащи налични източници на възобновяема енергия. Освен това в доклада се подчертава, че около 80% от копаенето се захранва от възобновяема енергия.

Възобновяема енергия за захранване на криптовалутната революция

Използването на слънчеви панели става по-рентабилно от стандартното електричество. Например, Azultec Cube300 рекламира, че копачите могат да генерират криптовалути с опция “да използват възобновяема енергия и да възстановят до 72% от генерираната топлина”.

За дребномащабните копачи се появява все по-голям набор от решения. Например, Cryptosolartech е проект, в който основната цел е да се разработи най-голямата ферма за копаене на криптовалути, използваща възобновяеми енергийни източници. Според уебсайта на Cryptosolartech:

 

0a

 

В Cryptosolartech, ние разчитаме на 3000 специализирани ASICs, които се конкурират с големи пулове (басейни), благодарение на факта, че имаме най-доброто оборудване и технологии на пазара. Нашите копачи се снабдяват с възобновяема енергия, произведена от нашите собствени фотоволтаични централи, като по този начин дейността става ефективна и устойчива практика.

Компании като Solar Alliance Energy Inc. – доставчик на жилищни, търговски и промишлени слънчеви инсталации – се фокусират върху невероятната роля, която възобновяемата енергия може да играе в подкрепа на развитието на криптовалутната индустрия.

През ноември 2018, Solar Alliance Energy подписа споразумение с NuYen Blockchain за развитието на съоръжението за добив на криптовалута в Мърфисбро, Илинойс. Това съоръжение подкрепя инициативата за “Обновяване на общността Мърфисбро чрез Зелена енергия”.

 

Станете почитател на Класа