Политическото шоу омръзва

Поредното политическо шоу се разигра в Народното събрание вчера, а повод стана искането на депутатите от „Атака“ парламентът да обсъди евентуалния референдум за членство на Турция в ЕС.
Народните избраници така се разгорещиха, че от РЗС направиха забележка на Волен Сидеров за облеклото му, а представителите на „Атака“ в крайна сметка демонстративно напуснаха пленарната зала.
Напрежението и силните партийни страсти може и да са характерни особености за много национални парламенти, но у нас по традиция нещата имат по-особен привкус.
Най-странното в случая обаче е това, че в парламентарен скандал на деня се превърна тема, която още не е актуална във времето и има по-скоро външнополитически характер. Целият плам, който хвърлиха депутатите за това трябва ли Турция да стане член на ЕС, изглежда дори леко пародиен на фона на това, че пред югоизточните ни съседи предстоят поне 10-годишни преговори, а страната ни е изправена пред куп вътрешни проблеми.
Вярно е, че понякога хората имат нужда и от малко политически театър. За повече от 20 години след промените обаче българите се нагледаха на предостатъчно парламентарно шоу. Сега имат нужда от сериозни управленски решения, които след година или две да доведат до положителен ефект в живота им.

Станете почитател на Класа