Пореден скандал заради „Топлофикация“

СОС отложи вчера промените в ръководството на „Топлофикация–София“ заради изнесените скандални данни за двама от кандидатите за директори – Петър Илиев и Петър Димитров. Първият бил замесен в схеми с офшорни фирми, с което е ощетил държавното дружество „Булгартрансгаз“, а вторият не се е справил със задълженията си в ТЕЦ-Изток по време на газовата криза.
Кметът Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Андрей Иванов заявиха след скандала, че има голяма вероятност да оттеглят подкрепата си за спорните кандидати.
Общинските съветници от ГЕРБ заслужават адмирации за това, че се вслушаха в предупрежденията на опозицията, и вместо да заложат на чисто партиен инат, отложиха решенията за „Топлофикация“. Прибързаните кандидатури за директорски постове в дружеството обаче трябва ясно да напомнят на управляващите, че когато се решава бъдещето на столичното парно, всичко трябва да се проверява.
„Топлофикация-София“ е стратегически обект от национално значение и е немислимо непроверени или случайни лица да заемат ръководни постове там. Особено след случая с Валентин Димитров–Вальо Топлото, срещу когото се водят няколко съдебни дела за злоупотреби.
Вчерашният скандал в СОС със сигурност ще направи общинските съветници от управляващата партия много по-бдителни и взискателни по отношение на столичната „Топлофикация“.

Станете почитател на Класа