Спешна ли е необходимостта от iPad?

Всички министри от кабинета „Борисов“ получиха вчера подарък от политическа партия ГЕРБ – iPad. Подобна скъпа „играчка“ е имало и за депутатите от партията. Средствата, с които е закупена модерната техника, са от субсидията на ГЕРБ.
Всяка партия сама решава как ще разпределя парите си, особено ако е управляваща. Тези подаръци по никое време обаче будят недоумение. Първо, едва ли министри и депутати имат чак такава необходимост от мечтата на всеки тийнейджър. Второ, този очевидно ненужен подарък влиза в ярко противоречие с обявената още в началото на управлението на този кабинет политика на икономии. Бързата справка показва, че един iPad струва между 1000-1300 лева в зависимост от марката и модела. Което ще рече, че неочакваният подарък за управляващите си е един вид допълнителна заплата. Това също си е работа на ГЕРБ, но министрите и депутатите вече няма да звучат толкова убедително от морална гледна точка, когато уверяват представителите на различни браншове, че трябва „да стягат коланите“.
Отделен е въпросът, че ако в партийната каса на ГЕРБ имат толкова излишни пари, биха могли да бъдат разпределени и по други начини. Възможностите за харчене са много и биха донесли далеч по-големи дивиденти на управляващите от това им решение.

Станете почитател на Класа