В парламента отново имитират дейност

93 хиляди лева плаща Народното събрание за курсове по английски език за своите служители, които обаче почти никой не посещава.
Най-логичният въпрос е защо се разхищават държавни средства, и то в условия на криза, за имитация на дейност. Не по-малко логично е и да попитаме дали мястото за курсовете по английски е Народното събрание. Парламентът е законодателната институция на държавата, а не учебен център за недоучили депутати. Разбира се, не е лошо депутатите ни да знаят английски или други чужди езици, но за целта си има и езикови школи, и частни уроци.
Междувременно вчера стана ясно още, че служителите на парламента могат да се възползват от отстъпка между 25% и 40% за няколко престижни марки слънчеви очила. Със сигурност тази преференция ще привлече много повече парламентаристи, отколкото мъчителната скука на английската граматика. Ако някой се съмнява, да си припомни случая със скъпите „подаръци“ „Верту“, за които се наредиха депутати от почти всички парламентарни групи.
Точно заради такива неща много от хората нямат никакво доверие в парламента. А когато има недоверие в институцията, на чиято сграда е изписан националният девиз, това определено не е повод за радост.

Станете почитател на Класа