Сиво, тъпо, скучно – значи, „Евровизия“

Съботната вечер по БНТ мина под знака на българското участие за поредната „Евровизия“. За да ни припомни за кой ли път, че наистина нямаме абсолютно никакъв шанс да се класираме в челните позиции на европейското телевизионно състезание за популярна песен. В което, между впрочем, няма нищо изненадващо и чудно! Все пак, с какво се опитаха да ни забавляват и музикантите, и водещите?
На първо място – със скучни песни! Пънат се певците (иначе гласовити), крещят на чист английски език, вдигат децибелите, щедро размахват ръце...А бедният слушател се мъчи да запомни поне два такта от мелодията, но не може!
На второ място – с визия! Всичките – от красиви по-красиви, а шоуто им – сиво! Няма го зрелището, няма я хрумката. Сякаш отбиват номер, колкото да кажат, че са се явили на конкурс.
На трето място – с коментарите на водещите! Живи да ги ожалиш и Среброто, и прегракналата красавица Миленита, че и Драго Чая. Какво да коментират, какво да анонсират, като отвсякъде тече скука!
Всичко това отдавна си го знаем и въобще не му се чудим! Но все пак да припомним: българските музиканти, които отиват на „Евровизия“, представят не себе си, а България. Затова е крайно време подборът на българско парче за „Евровизия“ да се възложи на знаещи и можещи хора, а не на случайността.

Станете почитател на Класа