Класическа рецепта за рокади

В новия проектозакон за отнемане на незаконно придобито имущество, с който се отменя предишният, има една важна промяна. Вносителите, които са от ГЕРБ, са записали, че ще се създаде нова структура на мястото на старата, а трудовите правоотношения на работещите няма да бъдат прекратени.
Не така стои въпросът с ръководството обаче, признаха пред „Класа“ запознати с проекта. Според тях усилията, които се полагат в момента, са, за да се освободят хората на Кушлев от комисията. И така да се даде възможност на управляващата партия да посочи с кого иска да работи. Това означава, че бъдещето на заместник-председателя и тримата членове не е съвсем сигурно, ако нямат достатъчно силна политическа подкрепа.
Факт е, че у нас не за първи път се променят закони, за да се сменят хора. Може да се каже, че това е класическа рецепта за разчистване на терена за нови попълнения. Обикновено се прилага към комисии, създавани от НС, където заплатите са високи - по закон те са близки до депутатските и това не буди удивление. Нито пък възмущение. Проблемът, както и да се погледне, не е в самата рокада, а в хората, които се поставят на тези места. Защото, ако те не са компетентни, кадрилите се обезсмислят. Както и идеята на закона – да бъде стреснат и дисциплиниран престъпният сектор у нас.

Станете почитател на Класа