Скандалът с венецуелските пари: Коя е банката и лицата и кои представляват

След няколко срещи с няколко посланика (английския и американския) и публикации на Запад стана невъзможно да се мълчи дори и у нас.

Затова прокуратурата и ДАНС тържествено обявиха днес, че проверяват българска банка за пране на едни пари от Венецуела.

Твърди се, че банката е Инвестгруп на банкерката-сервитьорка Петя Славова, тясно свързана с генералския ДС кръг в БСП (и др. партии) Монтерей. Лицето-адвокат, през чиято доверителна сметка е текла доларовата река, е Цветан Цанев.

На първо време става дума за едни жалки 100 млн. долара.

Цветан Цанев освен български гражданин е гражданин и на още няколко държави.

И вероятно е имунизиран срещу правосъдието. И не затова, защото представлява ужасно много пари в различни “начинания”, а и защото прекалено много знае. Факт – ДАНС проверява банка, но лицето засега е на свобода.

 

МАЛКО ИСТОРИЯ… НА МАФИОТСКАТА КОЗА НОСТРА И ЧОВЕКА С ДОВЕРИТЕЛНАТА АДВОКАТСКА СМЕТКА

 

При социализма е работил за спецслужбите и името му е забъркано в търговията с наркотика каптагон, като е използван канал през италианското пристанище Бари. Навремето тази търговия стана повод за огромен световен скандал.
Това лице се оказа забъркано според разследване на центровете за журналистика IRPI, ANCIR, CORRECTIV с QUATTROQUATTI и в търговията с диаманти в кървавата етническа война в африканската държава Сиера Леоне.

(откъс от разследването)

 

 

Хараре, Зимбабве. Началото на януари 2011 г.. Мъж купува един милион карата кървави диаманти. В брой. С шумолящи зелени американски долари, една-единствена сделка на стойност десетки, ако не и стотици милиони. Той е млад, добре изглеждащ и невероятно богат и могъщ. Името му е Антонино Месикати Витале и е бос на сицилианската мафия, Коза Ностра.
В Южна Африка действат членове на семейството – Фернанте.

Според Луис Либенберг, човекът използван от семейството Феранте да получи оферти в диамантената промишленост, групата от швейцарски, немски и български инвеститори е привлечена от Салваторе Феранте чрез, както се твърди, негов познат – българския адвокат Цветан Цанев Налице е документ, който го доказва. Той е наречен “Морско Минно Предприятие” (Marine Mining Venture), чиято цел е “да се създаде бизнес, който ще осигури непрекъсната доставка на качествени скъпоценни диаманти от “Концесия 10”, морската концесия на Западния бряг на Южна Африка, която по-късно е отнета от Либенберг (37). Докато Либенберг и Пина Феранте са вписани като “Африканската група”, която ще доставя добиваните диаманти, инвеститорите са описани като “Европейската група”, състояща се от брата на Пина, Салваторе Феранте, Цветан Цанев, швейцарския банкер Андреа Каравели, германския бизнесмен Хенри Хенрион и др.

Хенрион е бил мениджър на компанията “Руспетролеум” на Цанев. сега тя е контролирана от Петро Алайънс АГ38 (Petro Alliance AG38), чийто представител у нас е Димитринка Лазарова Андреева. Тя пък е член на Надзорния съвет на Инвестбанк, като представя интересите на оманския акционер Адил Саид Ахмед Ал Шанфари.
Димитринка е видна бизнес дама с видни съдружници в различните фирми, които участва – например един Иван Пушкаров.

ОМАНЕЦА – А ТОЙ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ОСВЕН СЕБЕ СИ?

Аман като държава и фигури от нея попаднаха в полезрението ми покрай книгата ми “либийска връзка. Ако не помните – припомням: Оман плати 100 млн. откуп за медицинските ни сестри. Официалната версия беше такава. Неофициалната за пране на пари и подкупи е в книгата ми. Оман става първи приятел на България по времето на президента Първанов. Само преди дни Цветан Цветанов , МВР-министъра и Цацаров бяха в Оман.

Преди да вземе част от капитала на Инвестбанк оманският мултимилионер присъства у нас чрез фирмата си “Нура България” – регистрирана в стаичка на общежитие в Студенския град. Другият човек в нея е йеменеца Ала Букер. Неизвестния у нас чужденец е пределно познат в някои нашенски среди – ДС генералски и “бизнесменски” като важен посредник в оръжейни сделки за ембаргови зони.
В разрешението на БНБ е записано, че въпросният Адил Саид Ахмед ал Шанфари е вицепрезидент на „Шанфари Груп оф Къмпанис, основана от баща му шейх Саид бин Ахмед ал Шанфари. Той е най-малкият му син.
В момента Адил Саид Ахмед ал Шанфари ръководи бизнеса на „Шанфари Груп”. По-големият брат на шейха Тамил, беше вкаран в черния списък на САЩ не само заради пране на пари, но и заради фихансиране на тероризма и ислямския фундаментализъм.
И т.н. , и т.н.
По същото време на оманската инвазия управляващото дружество на Инвестбанк – “Инвест фонд мениджмънт”, също смени собствеността си. И в него имаше един бивш министър – но не от правителството на “сламения човек” Любен Беров, а от онова на цар Симеон – енергийният на НДСВ Мирослав Севлиевски.

Един детайл в схемата – самият концерн “Шанфари” няма нищо общо с капитала на “Инвестбанк”. Общо има някакъв гражданин на някаква държава, който се сочи като човек на Шанфари и се представя като инвеститор в родната банка на Петя Славова, свързана с Дс кръга “монтерей”. За произхода на парите, с които влиза у нас, официално нищо не се пита и официално не се знае дали човекът, който представлява само себе си, но не и Шанфари груп, не представлява и някой друг. Например от началото на тази история.

И т.н., и т.н.

 

На снимката е сервитьорката-банкерка Петя Славова заедно с ген. Любен Гоцев – главата на генералския ДС кръг Монтерей. Заради болежките на генерала (почти 90 г.) кръгът се представлява от Виктор Вълков.

 

 

Станете почитател на Класа