Готова ли е Мадам В. да кумува на Нинова и Борисов!? Щом младите се обичат, защо да не се вземат!?

Готова ли е Мадам В. да кумува на Нинова и Борисов!? Щом младите се обичат, защо да не се вземат!?
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.06.2020
  • Сподели:

“Наблюдавайки ги отстрани, двамата изглеждаха като баща и син – видимо доволни един от друг, с някаква химия помежду им, с прямота”. Това поетично писание е дело на журналистa Валерия Велева, която описа срещата на Бойко Борисов с Папа Франциск.

Часове след публикацията социалните мрежи изригнаха с гняв срещу ласкателния текст на Велева към премиера. Интересното е, че тя е собственик на сайта, който през последните четири години се утвърди повече като личен блог на Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Въобще, когато има да се прави ПР на Борисов или да се чисти имиджа му, винаги Велева е на барикадата, готова да помогне.

Пример за това е и скандалът след разпространените снимки и записи на премиера. Пак Мадам В. се включи в Нова телевизия с тезата, че премиерът има много душмани, но с тези записи той няма да бъде свален. „Ефектът ще е нулев, отсега искам да кажа на авторите“, защити премиера Велева.

 

На гости на Валерия Велева - част 1

 

Обективността изисква да кажем, че не по-малко усилия журналистът хвърля и по имиджа на председателя на БСП Корнелия Нинова. Тук залитането включва дори фалшиви новини като тази, че „Нинова е първият български политик, приет от главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши“. Фактите, разказани от присъстващи, а и снимката, придружаваща гръмкото изречение, показват, че Нинова буквално е причакала Кьовеши в коридора. Едва ли, ако срещата е важна и си приет, това ще се случва в коридор, на крак, а не в някой кабинет.

Десетки са статиите на Велева във възхвала на председателя на БСП, но една се отличава не просто с медийни фанфари, но граничи по-скоро с политически лобизъм, който показва истинската посока на действията на Мадам В. В материала „Безпрецедентен консенсус. Разумът надделя над конфронтацията“, журналистката с плам обяснява как подкрепата на опозицията за извънредното положение, предложено от правителството, е превърнала Нинова във „фактически гарант“, „отговорен политик“ и, че „парламентът даде сигнал към обществото за единение“/!!!/.

Велева веднага прави застраховка за действията на Нинова, като заявява: „Вероятно в част от БСП ще се намери някой да каже, че Нинова се договаря с властта. Това би било партизанско мислене“, заключва Велева и допълва, че „истината е, че Нинова си изигра картите блестящо“.

Разбира се, всеки има право да изразява симпатии за един или друг политик, но когато това се случва в собствената ти медия и ти си авторът, това по-скоро те прави ПР, а не журналист.

По-интересното е, че паралелно с хвалебствените статии за Борисов и Нинова, Велева все по-често „шамаросва“ президента Румен Радев и вътрешната опозиция в БСП. Така Мадам В. се превръща в естествения (епи) център на Нинова и Борисов, като се разправя с техните опоненти.

Казано по друг начин, младите, щом се обичат, защо да не се вземат!? Като нищо Р.Овч. и Мадам В. ще им станат кумове, към което и отиват нещата. Остава целокупният български народ да го разбере и да знае на какво заколение/коалиция/ го водят!

 

 

Корнелия Борисова

Станете почитател на Класа