Скандал и ужас: Студ през зимата!

Скандал и ужас: Студ през зимата!
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    10.01.2021
  • Сподели:

Ако случайно не сте разбрали, една от най-горещите новини в скованата от студ държава днес е, че ще вали сняг.

Този толкова нетипичен за зимата метеорологичен феномен е само на часове от нас и всички национални медии са изпратили своите най-добри репортери по покриви на високи сгради, баири, мостове и други открити пространства, където на живо да отразят случващото се, а именно - вятър и снежинки.

 

Не намирате това за особена новина? Не сте прави... Ето защо студът си е направо сензация:

 

Синоптичката не помни такава зима

 

Биби води прогнозата за времето и е набор 95. Пързаляла се е с шейна само "на мола в Дубай" и то като вече пораснало момиче.

 

Никога не е претакала зелето на балкона по нощничка, нито е ползвала външна тоалетна на минус 10 градуса. Откакто Биби се помни, през януари вали дъжд, а 2011-а година беше пак на почивка с Бебчо, така че не е видяла и разбрала, че е било голям студ тогава.

 

Нормално е човек с подобен бекграунд да ви съобщава, че ще вали, сякаш ви съобщава за предстояща инвазия на извънземни в ж.к. "Надежда" днес.

 

Никой певец не е умрял в последните 24 часа

 

Никой известен или роднина на известен не се е споминал тези дни, което може да си е истинска драма за една новинарска редакция.

 

Когато липсват сензационни печални събития, добре е да се измисли нещо, което да паникьоса поне малко аудиторията, иначе ако сте уважаваща себе си медия, рискувате да звучите несериозно.

 

Хората са казали: "Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада." В контекста на БГ журналистиката това би звучало така: "ако времето ти поднесе сняг, направи си апокалипсис."

 

След прогнозата за времето рекламират зимни гуми

 

Новини, мовини, трябва да се яде. Вие да не мислите, че Биби синоптичката идва с трамвая на работа?

А и откакто смъмриха "На кафе" за здравните съвети и вече не могат да се позиционират продуктово добавки за отключване на чакрите на стойност 70 лева бурканчето просто ей така, все отнякъде трябва да се компенсира.

Ето защо днес няма да имате рак, защото сте кихнали и да го лекувате с урина. Днес ще бедствате и ще ви спасят само ето тези зимни гуми, ок?

 

Защо не?

 

"Ше си правя, к'вото си искам, бееееей!! Проблем?" - вътрешният глас на средностатистическия редактор на новинарска емисия и/или сутрешен блок.

 

Така де, вие ли ще му казвате кое е новина и кое не е, а? Човекът, когато е завършвал ви'шО, вие сте си изхвърляли телевизора за пети път...

 

А и да не забравяме, че и в медиите все пак бачкат фенове на "Игра на тронове" и Джон Сноу. Така че, бъдете готови... Зимата идва!

 

Антония Антонова

Станете почитател на Класа