Всеки пети жали сметката за парно

Всеки пети абонат на „Топлофикация София" обжалва изравнителната си сметка за парно, става ясно от данни на дружеството.
Според тях към момента около 20 на сто от сметките се коригират по желание на абонати. Причините за корекциите са неосигурен достъп до жилището, при което се начислява отопление и ползване на вода на пълна мощност, както и съмнения за правилното измерване на потребена-та енергия. Някои абонати пък искат проверка, тъй като след корекции на сметките в етажната собственост заради неосигурен достъп на някой абонат, вместо да получават, излиза, че трябва да плащат. За това те отново искат преизчисляване на енергията в цялата сграда, съобщава "Телеграф".

 

Изравнителни

Сградите, в които все още нямат изравнителни сметки, ще ги получат до 17 септември. Крайният срок за обжалване на сметките е 1 октомври. Така абонатите, които не са осигурили достъп, трябва да намерят време за отчет до тази дата. В противен случай ще трябва да плащат тлъсти суми за парно и топла вода.

 

Лихви

Останалите 80 на сто от абонатите на дружеството, които са получили окончателни изравнителни сметки, имат време до 17 септември да си платят без лихви. Тези, които са платили повече и имат да получават от дружеството, могат да заявят банкова сметка, по която да се преведат парите. Досега получаване на суми от топлофикация можеше да става само на каса на дружеството.

Станете почитател на Класа