Стотици килограми боклуци с неясен произход край Луковит

Стотици килограми боклуци с неясен произход край Луковит
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.01.2020
  • Сподели:

Стотици килограми опасни отпадъци са били открити преди седмица край Луковит. Служители на общината са засекли по видео наблюдението камион с великотърновска регистрация да изхвърля течности и боклуци с неясен произход.Стигнало се е и до намесата на полицията.

С прокурорско постановление тези отпадъци - течности с неясен произход, излъчващи ужасна миризма, са задържани на депото за отпадъци край Луковит.

 

 Стотици килограми боклуци с неясен произход край Луковит

 

„Тези отпадъци са задържани от прокуратурата. Хванат е този камион по камерите. Установено е, че той е докарал тези отпадъци. Те се намират на площадката до момента, в който трябва да ги третираме, за да ги унищожим", обясни кметът на Луковит Иван Грънчаров.

Намерихме отпадъците по сигнал на кмета на село Торос. Той ги е намерил в местност край селото. Бяха складирани, установи се, че са опасни и токсични. След този сигнал се намеси прокуратурата, полицията. Води се наказателно производство", каза още той.

На кадри от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номера на камиона. Установена е връзка с фирма от Ботевград, която се занимава с управление на опасни отпадъци.

Полицията вече работи по случая. По-късно днес се очаква информация и от прокуратурата

Станете почитател на Класа