Генка Шикерова: Мъжете с маски на събитието на ГЕРБ се държаха като у дома си

Генка Шикерова: Мъжете с маски на събитието на ГЕРБ се държаха като у дома си
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    06.08.2020
  • Сподели:

Създаде се усещането, че тези хора там са познати и че събитието се охранява от своеобразни граждански отряди, защото те ходеха и общуваха през цялото време с хора с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Те бяха вътре през цялото време.

 

Журналистите Генка Шикерова и Полина Паунова коментираха в сутрешния блок на БТВ скандала от конференцията на ГЕРБ вчера, при който бяха нападнати от яки момчета с вид на охранители.

Като у дома си – така по думите на журналиста Генка Шикерова са се държали мъжете с маски, които нападнаха Полина Паунова от "Свободна Европа" по време на партийното събитие на ГЕРБ в „София Тех Парк“.
Те се виждат в няколко видеа, включително в това с Паунова, както и във видеото с боя встрани от местата, където са настанени делегатите на форума. И въпреки че от ГЕРБ отрекоха въпросните мъже да имат общо с тях и ги определиха като „провокатори“, според Полина Паунова и Генка Шикерова поведението на маскираните говори друго.
"Създаде се усещането, че тези хора там са познати и че събитието се охранява от своеобразни граждански отряди, защото те ходеха и общуваха през цялото време с хора с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Те бяха вътре през цялото време. Обикаляха безпрепятствено и въпреки ситуациите, които създадоха, никой в нито един момент не повика полиция, не пожела да ги изгони, не
ги помоли да напуснат мероприятието“, разказа Шикерова в предаването „Тази сутрин“.

Още по-необяснимо е защо след като единият от мъжете напада Паунова и захвърля телефона ѝ, никой не се намесва. Това е видно във видеото на случката, публикувано във „Фейбсук“. Единственият човек, който предприема действия, е жена с къса руса коса, която оказва се е служител на НСО и няма ангажимент към охраната на събитието.


Вчера още по време на форума стана ясно, че и медийният съветник на
земеделския министър – Ася Попова, също е била нападната от същите хора. Това разказа самата тя пред журналисти.

В „Тази сутрин“ Паунова поясни, че е провела разговор с Попова и е попитала има ли записи на нападението, при което тя отговорила положително. Към края на вчерашния ден обаче тези записи така и не стигат до Паунова. Тя от своя страна дава показания в СДВР за случилото се. По думите ѝ към този момент други хора не са разпитани.

 

 

Станете почитател на Класа