Прокурор Машева: Назначени са експертизи относно автентичността на записите с премиера

Прокуратурата никога не прави разграничение относно политическата принадлежност на хората, които разследва. Няма неудобни въпроси. По отношение на имотите в Барселона се извършва проверка, обяснява юристът

В настоящата процедура кандидатурата е една. 1530 души имат право да го изберат.

Това заяви зам.-главният прокурор Даниела Машева в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ за предстоящия избор на член на ВСС.

"Прокуратурата никога не прави разграничение относно политическата принадлежност на хората, които разследва. Няма неудобни въпроси. По отношение на имотите в Барселона се извършва проверка, назначени са данъчни ревизии. Изискана е информация от испанските власти. Ако там са събрани вече някакви доказателства, ние искаме да ни ги предоставят. Назначени са експертизи относно автентичността на записите. Когато има яснота, тогава ще дадем отговор на българските граждани", каза тя, коментирайки казуса с имотите в Барселона и записите с глас, приличащ на този на премиера Бойко Борисов.

"В момента има безпрецедентен опит за натиск върху прокуратурата. Има такива и от политически сили, и от медии. Част от атаките срещу прокуратурата са и от известни олигарси, защото се засягат техни интереси", каза още Машева.

"При тези условия не би следвало да има оставка на главния прокурор. Ясно е разписано в закона кой може да иска неговата оставка. Зад това искане не видях никаква аргументация сериозна и то в период, в който прокуратурата отчита много добри резултати. За 5 месеца има 20% спад на кражбите, много са редки случаите на телефонните измами", каза още тя.

 

 

Станете почитател на Класа