В помилването на Майкъл Шийлдс има „пропуски”

Решението на Джак Стро да освободи фен на „Ливърпул”, обвинен в опит за убийство в България, беше подложено на съмнение от данните за сериозни пропуски в „признанието” на друг човек за престъплението.
Това пише вестник „Сънди Таймс”, цитиран от "Фокус". Майкъл Шийлдс беше освободен този месец след като министърът на правосъдието му даде кралска амнистия с довода, че устните и писмени показания на друг фен, Греъм Санки, са го убедили, че Шийлдс е „морално и технически невинен”.
Сега, обаче, става ясно, че Санки е коментирал пред адвокатите си по време на признанието, че признава за престъплението, защото се страхува за живота си, след като е получил заплахи от поддръжници на Шийлдс.
Решението за освобождаването на Шийлдс беше посрещнато с радост на „Мърсисайд”. Новите доказателства обаче сочат, че признанието на Санки, че е атакувал българския барман Мартин Георгиев преди четири години, няма никаква стойност.
Санки е казал на правния си съветник Дейвид Кируън, че се страхува за живота си заради заплахите за насилие от поддръжници на Шийлдс, ако не признае публично, че е нападнал Георгиев. Семейството на Санки също е било заплашвано.

/dir.bg/

Станете почитател на Класа