30 задържани след мача ЦСКА - "Левски"

Близо 30 фенове на Левски са задържани след вчерашната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Те са задържани на ул. „Цар Симеон” в София като са откарани в Пето РПУ заради хулигански прояви. Наложени са им 24-часови мерки като работата по случая продължава.
Пострадали от побои фенове на „Левски” са постъпили в „Пирогов” след дербито „Левски” – ЦСКА, съобщиха от болницата. В 20.30 часа с линейка на „Бърза помощ” в „Пирогов” са докарани 28-годишния Т.В. и 24-годишния М.М. Те са пострадали при сблъсък в сектор “Б” на националния стадион.
В 23.45 часа група от четирима запалянковци на различна възраст и с различни наранявания са посетили спешните кабинети на „Пирогов”. Хематоми, охлузвания, кървящи рани са обработвали лекарите. Нараняванията са получени при спречкване на ул. „Цар Симеон”. Всичките са фенове на „Левски”.
След оказаната им медицинска помощ пострадалите са освободени за домашно лечение.
Пет превозни средства на столичния градски транспорт са с материални щети след вчерашната футболна среща между отборите на „Левски” и на ЦСКА. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Центъра за градска мобилност. Един тролейбус е със счупено стъкло, а друг е със счупена врата. Два автобуса също са с материални щети - единият е със счупено стъкло, другият - с нарязан таван. На един трамвай е счупено стъклото на кабината на ватмана. Шофьорите на превозните средства не са пострадали. Извършителите не са заловени и щетите ще бъдат покрити от съответните поделения на Центъра за градска мобилност.

/Агенция "Фокус"/

Станете почитател на Класа