Спират войните за 24 часа в световния ден на мира

На днешния ден трябва да призовем и там където има конфликти те да бъдат разрешени максимално бързо, заяви председателят на дружеството на ООН за България Иван Гарвалов при отбелязването на световния ден на мира пред паметника на Незнайния войн в столицата.
Освен от ООН събитието бе почетено предимно от военнопатриотичните организации у нас - Съюза на военоинвалидите, на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на офицерите от военните на негово величество училища и Съюза на ветераните от войната, предаде БГНЕС..
Живите ветерани у нас са 19 990, като от началото на годината са починали 2000, каза Тодор Анастасов председател на Съюза на ветераните от войните в България. През януари 2008 г. та са били 25 000 но средната им възраст е над 80 години.
С 27 медала на гърдите си събитието почете и 86 годишният Иван Генов, който определи за най-големи врагове на България в момента хората без човешка съвест.
Ветераните не се оплакаха от грижите полагани от държавата за тях. Световният ден на мира се чества в 192 страни с население от над 6 млрд. души. На този ден се преустановяват всички военни действия.

/dir.bg/

Станете почитател на Класа