Георги Цветанов се разхождал един час из Морската градина преди да потърси лекарска помощ

В денят след убийството на 21-годишната варненска студентка Радостина Евтимова, единственият обвинен за това Георги Цветанов, се разхождал с приятели в Морската градина преди да потърси лекарска помощ. Това стана ясно от показанията на свидетелите Георги Николов и Йордан Тодоров, които са негови приятели от училище и от детските им години, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.
Те разказаха, че тримата се срещнали около 14 ч. на 6 март 2009 г. и тръгнали да се разхождат из центъра в посока Морската градина. По време на разходката им Георги разказал, че предната вечер, след като излязал от дискотека „Тра ла ла” е бил нападнат от няколко души. Те са имали ножове и са успели да го прободат в крака и да му нанесат прорезни рани по дланта, спомниха си още приятелите му. По думите им Георги им показал раните си и те го накарали да отидат до болницата, за да му бъде оказана лекарска помощ. Преди това приятелят им предложил на съименника си вечерта да вземе колата и да отидат да се порасходят. Пред съда Георги Николов предположи, че той е искал да се отърве от дънките си, които са били в кръв, за да не притесни родителите си. Малко след това те посетили травматологията на Окръжна болница. Тъй като имало много хора, който чакали да бъдат приети за преглед, те постояли с него около час и си тръгнали. По думите на Георги Николов той останал сам, а Йордан Тодоров твърди, че в лечебното заведение е дошла и Пламена Жекова, която по това време била приятелка на Георги Цветанов, и тя останала заедно с него. Лекарят, който е прегледал Георги в Спешна помощ след убийството и преди да бъде арестуван, заяви, че подсъдимият е имал охлузвания на дясната ръка и прорезни рани на ръката и бедрото. Двамата свидетели разказаха още, че приятелия им показал мобилен телефон, за който твърдял, че бил на един от нападателите му от сбиването. Така и не стана ясно как е попаднал в него след като Георги е заявил, че е хукнал да бяга от тях. Председателят на съдийския състав Даниела Костова им показа намереният при обиска в жилището на Георги Цветанов мобилен телефон, който е собственост на Радостина Евтимова. Георги Николов заяви, че това е същият апарат и си припомни, че по него е имало следи от кръв, а Йордан Тодоров не беше сигурен в това и допълни, че според спомените телефона май е бил сребрист на цвят, а не черен.
Днес беше разпитана и състудентката на Радостина и Георги Илияна Пенчева. Тя е член на Студентския съвет на Икономическия университет. По нейните думи вечерта в дискотека „Тра ла ла” е имало парти, което е било организирано от Студентския съвет. В заведението са били само млади хора, основно от учебното заведение. Дрескодът е бил „Ангели и дяволи”. По тази причина на входа на дискотеката са раздавали на студентите диадеми с дяволски рогца или ангелски крилца. Илияна разказа, че в дискотеката било много весело. Тя обясни, че не е била на една маса с Радостина и Георги и по тази причина не можеше да разкаже повече подробности. Момичето обасни, че не е разговаряло с Радостина, а с Георги са се разминали в заведението и тогава той я ощипал „приятелски” по задните части. Тя му направила забележки и той повече не я закачал. Илияна допълни, че с такива „шегаджийски номера” Георги е скочил и на още две нейни колежки, но не можа да обясни какви точно са били те. На въпрос дали Георги е лишен от женско внимание приятелят му Йордан Тодоров заяви с съдебната зала, че той харесвал жените, но и те харесвали него. По време на разпита стана и въпрос за купон, койт Георги организирал преди близо две години във вила около Варна. Там той завел свои колежки от университета, сред които били Радостина и Живка. Обвиняемият му зададе въпрос „Колко пъти правих секс по време на партито? Тодоров му отговори - два пъти с твои колежки - единият с Деница, а другия с Живка. По рано днес втората отрече в съдебната зала да е осъществявала полов контакт с бившият си колега. В съдебната зала Илияна разказа още, че в дискотеката са си правили снимки, с които са запечатали веселбата. Тя допълни, че по желание на колегата й Параскевас, към който се обръщат с Парис, им е направила обща снимка с Георги. По искане на адвокат Илиян Василев студентката се ангажира при нужда да предостави диск с всички направени снимки през фаталната нощ. Илияна разказа още, че не си спомня точния час, в който си е тръгнала от дискотеката заедно със своята приятелка Деница. Тя си спомни, че при излизане от заведението в двора пред него за последно е видяла Радостина, която е била в компанията на Георги и други младежи. Илияна и Деница им казали лека нощ и се качили в такси, с което се прибрали.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа