СГС гледа делото за Софийски имоти

Състав на Софийски градски съд ще гледа от 9 ч. на 2 октомври делото срещу Тошко Добрев и 14 подсъдими по делото за Софийски имоти, съобщават от пресцентъра на СГС.
Подсъдими по делото са деветима бивши членове на ръководството на общинската фирма „Софийски имоти” и петима лицензирани оценители, които са обвинени, че за периода 2003-2004г. са нанесли щети на дружеството в размер на над 2 млн. лева.
БГНЕС припомня, че обвинителният акт засяга 15-ина сделки за магазини, незастроени терени и 1 апартамент. В него, освен към членове на ръководството на "Софийски имоти", има обвинения и към оценители, които са занижавали многократно под реалните цените на продадените имоти. Щетите, нанесени на дружеството, са на стойност малко над 2 млн. лв. Обвинения са повдигнати и срещу бившите членове на Съвета на директорите Симеон Симеонов, Милен Минчев, Стоян Янев, Любомир Иванов, Ина Станчева и Емилия Бакърджиева. Обвинителният акт е и срещу бившите изпълнителни директори Тошко Добрев и Петър Савов. Според обвинението Добрев е извършил престъпленията в периода март-септември 2005 г. и е нанесъл щети на дружеството за 1 900 000 лв. Сред обвинените са и лицензираните оценители Милена Владимирова, Николай Даулов, Маргаритка Григорова-Николова, Светослав Симеонов и Детелина Мильова за даване на невярна оценка или заключение за стойност на имуществата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа