В МВР стартира проект за противодействие на престъпленията с наркотици

Проект за повишаване административния капацитет на полицията в областта на противодействието на престъпления, свързани с наркотици на национално и регионално ниво ще бъде представен на пресконференция на 28 октомври от 11.45 часа в заседателната зала на МВР, съобщават от министерството.
Изпълнението на проекта е възложено на Дирекция “Противодействие на организираната и тежка престъпност” към Главна дирекция “Криминална полиция” и ще той бъде реализиран в партньорството с министерството на вътрешните работи на Кралство Испания.
Проектът е на стойност 600 000 евро и е съобразен с основните задачи, поставени в Стратегията на ЕС за борбата с наркотиците /2005-2012/ и Плана за действие за нейното изпълнение. Целта е намаляване на предлагането на наркотици и засилване на ролята на правоохранителните органи в превенцията на престъпленията, свързани с наркотици. Това ще стане чрез по-нататъшното развитие на административния капацитет на българската полиция в борбата срещу наркопрестъпленията и обмен и разпространение на най-добрите практики на ЕС за противодействие на тези престъпления. / БГНЕС

Станете почитател на Класа