Бунт в СДС-София срещу Костов

Димитър Драганов

СДС-София пак се разбунтува срещу коалиция с лидера на ДСБ Иван Костов. Секретарят на столичната синя организация Личо Гогов публикува на сайта й искане за свикване на извънредно заседание на Националния съвет на партията, който да реши как сините ще се явят на парламентарните избори на 5 юли. В позицията си Гогов иска и отмяна на споразумението с ДСБ. Според него има възникнали нови обстоятелства – липсата на регистрация на ръководството и при това положение ръководството като колективен орган трябва да поеме риска от липсата на регистрация на партията, отнемане на държавната субсидия, освобождаването на офиси.
Лидерът на сините Мартин Димитров коментира, че свикване на извънреден Национален съвет не е позиция на Градската организация на СДС-София, а само на Личо Гогов. Според него софийската организация ще работи с всички сили за Синята коалиция.
Междувременно Димитров е обявил, че може да има разместване в листите на сините след резултатите от евроизборите, научи „Класа“. Пред членове на партията миналата седмица лидерът е казал, че който покаже по-висок резултат на 7 юни, може да получи по-предно място в листите за Народно събрание. Сините очакват след вота за ЕП Димитров да свика Национален съвет, на който да се осъществят разместванията. Същевременно част от организациите в страната се жалват, че ръководството на партията не е осигурило финансиране за кампаниите. „Работим на принципа „Пари няма, действайте“, коментираха пред „Класа“ от щабовете на СДС в страната. Те очакват да видят бланките за подписи за регистрация в ЦИК за изборите за парламент, за да решат дали да се присъединят към призива на столичните си колеги за свикване на Национален съвет преди евроизборите.

Станете почитател на Класа