Тройната коалиция си разпредели вакантните постове

Парламентарните групи на Коалиция за България, НДСВ и ДПС излизат със съвместно предложение за ръководители и членове на органи, конституирани изцяло или частично от Народното събрание. Това съобщи вчера пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Парламентарната група на КБ Ангел Найденов след заседание на групата.
За председател на Комисията за финансов надзор (КФН) се предлага Петър Чобанов, който в момента е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. За заместник-председатели на КФН са предложени: проф. Нено Павлов Ненов, Ралица Агайн и Емил Атанасов. За членове се предлагат: Кирил Желев, Мариана Костадинова и Недим Генджев. За председател на Комисията за защита на конкуренцията се предлага досегашният председател Петко Николов.
За управител на НОИ се предлага Сотир Ушев, който сега е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. За членове на Комисията за регулиране на съобщенията управляващите партии предлагат: Вяра Минчева, Радослав Илиевски и Свилен Попов.
За член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация се предлага Надя Антонова, депутат от Коалиция за България. За председател на Бюрото за контрол върху СРС-тата е предложен Бойко Рашков.

Станете почитател на Класа