БСП обсъжда на Национален съвет вота на недоверие и Истанбулската конвенция

БСП ще обсъди на Национален съвет вота на недоверие към правителството, Истанбулската конвенция и отчета за работата на парламентарната група.

 

Решението за днешния пленум е взето на заседание на Изпълнителното бюро на партията. Депутатът Желю Бойчев коментира пред БНР, че социалистите ще дадат мнението си относно позиция за Истанбулската конвенция и правата на жените:

 

БСП обсъжда на Национален съвет вота на недоверие и Истанбулската конвенция

 

"Изпълнителното бюро отчете всички тези мнения и гледни точки, и включително международния аспект - международниците в партията запознаха членовете на Изпълнителното бюро, председателката на Сдружението на жените-социалистки... Беше направен един сравнителен анализ на законодателството и промените, които трябва да бъдат отчетени, с оглед евентуално ратифициране на тази конвенция, както и политическите действия, които трябва да предприеме Българската социалистическа партия. Отчете се и последователната позиция, която сме имали във времето относно темата за домашното насилие и правата на жените."

 

В дневния ред на заседанието ще влезе и точка, касаеща бъдещото развитие на планинския туризъм.

 

Предстоящият вот на недоверие към правителството също ще е на дневен ред, след като през седмицата лидерът на БСП Корнелия Нинова увери:

 

"На 17-ти януари внасяме вотът на недоверие сами. Темата остава провалът в борбата с корупцията."

Станете почитател на Класа