СДС – „Лозенец“ недоволен от Мартин Димитров

Димитър Драганов

Районната организация на СДС в столичния квартал „Лозенец“ изрази вчера недоволството си от Мартин Димитров и резултатите от вота в неделя. Синята коалиция получи общо 15 мандата. В новия парламент СДС ще има десет депутати, а ДСБ - пет. Представителите на СДС в новата група ще бъдат Мартин Димитров , Лъчезар Тошев, Димо Гяуров, Йордан Бакалов, д-р Цветан Костов, д-р Михаил Михайлов, Мариана Даракчиева, Ваньо Шарков, Любомир Иванов и Кирчо Димитров. От страна на тъмносините ще влязат Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев, Иван Иванов и Асен Агов.
„Имаме заседание на 9 юли, на което ще обсъждаме резултатите от изборите“, съобщи за „Класа“ председателят на организацията Александър Геров. Той заяви, че в предишното Народно събрание ОДС са имали повече депутати, отколкото сега има в коалиция. „Ще недоволстваме и ще мърморим от действията на лидера, но нищо повече не можем да направим“, каза Геров. Той уточни, че има настроения сред членовете на клуба за изключване на Димитров, но според устава това не можело да стане. „Има комисия, която обсъжда противоуставните решения, но тя още не се е събирала“, добави Геров.
Същевременно председателят на СДС-София Борислав Бориславов напомни вчера, че предстоят избори за нов председател. „По устав в срок от 45 дни след изборите трябва да бъде свикан Национален съвет, който да насрочи дата за вътрешнопартийни избори. Ако това не направи ръководството, право да го поискат имат 1/3 от членовете на НС с право на глас“, коментира Бориславов. Той бе категоричен, че вчера е трябвало да се проведе заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС, но никой от ръководството на партията не е потърсил главния секретар Иван Сотиров за тази цел.

Станете почитател на Класа