Иван Гешев разедини преподавателите от УНСС, ректорът му се сложи, но преподавателите - не

Иван Гешев разедини преподавателите от УНСС, ректорът му се сложи, но преподавателите - не
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    04.08.2019
  • Сподели:
Доц. Катя Михайлова от УНСС открито се потивопостави на ректора на университета Стати Статев, който с писмо до ВСС подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Статев изрази позиция от името на всички свои колеги. Катя Михалоова, обаче възмутена написа във фейсбук:
 

"Моля, извинете ме, г-н Ректор, колеги и приятели,
но аз НЕ подкрепям кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на Р България!

Публикувам позицията си като реакция на писмото от ректора на УНСС, в което е записано "заявяваме подкрепа". Считам се за част от множественото число на университета, работя сърцато за добруването на нашите студенти, но по отношение кандидатурата на Гешев се разграничавам от институционалната университетска позиция. Кандидатурата може да е в синхрон с всички процедурни критерии, но е асинхронна на моите лични, граждански и политически. 

Благодаря предварително за разбирането и толерантността!".

 

https://m3.netinfo.bg/media/images/9050/9050928/896-504-stati-statev.jpg

 

Припомняме ви, че  ректорът на Университета за световно и национално стопанство (УНСС) Стати Статев. написа писмо до ВСС, за да изкаже подкрепата си за Иван Гешев. То обаче бе разпространено от прокуратурата, а не от ВСС. В него Статев говори от името на колегите си:

"...водени от разбирането, че трябва да бъдат уважени професионалното мнение и единодушната подкрепа за кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор (...) от страна на Прокурорската колегия на ВСС, на прокурори, следователи (...), на НСлС" и др., "заявяваме подкрепата си за г-н Иван Гешев", пише Статев.

Станете почитател на Класа