Корнелия Нинова: Борисов взима на ръчно управление кампании, но не и кризи

Много е лесно да обикаляш страната с държавен ресурс и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш кампания на ръчно управление. Да сте видели да са взели криза на ръчно управление? Да сте видели напоследък премиера на горящо сметище или на падналия мост във Варна, или в някоя ферма, където избиват животни? При криза се покриват, докато се размине и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси”, заяви в Шумен Корнелия Нинова.

 

 

 

 

“Обратно на всички внушения и интриги, че шуменската ни организация е разцепена и че се очаква скандална конференция, всичко се случи спокойно, разумно и отговорно пред това, което ни предстои. В продължение на три часа обсъждахме платформа и мерки за подобряване на качеството на въздуха, инфраструктурата, училищата и здравеопазването, социалните услуги”. Това обяви пред медиите в Шумен председателят на БСП Корнелия Нинова. По думите й, с голямо мнозинство конференцията е одобрила кандидатурата на Венцислав Венков за кандидат за кмет. Той ще бъде подкрепен и от други партии и граждански сдружения, които искат промяна в управлението на общината.

Запитана за действията на БАБХ, Нинова отговори: “БАБХ са инструмент за изпълнение на правителствени решения. За чумата отговорност носи Министерски съвет и премиерът. Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда? Правителството и Порожанов. Кой реши да се отпуснат триста лева за почистване на дворовете и нито лев за плащане по пазарни цени? Правителството”.

Според нея унищоженият роден сектор ще бъде компенсиран с внос и цените се увеличават. “Политиката в сектор животновъдство, търговската политика, салдото, внос- износ - това са все въпроси на държавната политика. Къде се скриха по тези въпроси министри и премиер? Много е лесно да обикаляш страната с държавен ресурс и да раздаваш парите, събрани от хората.И да се хвалиш, че взимаш кампания на ръчно управление.  Да сте видели да са взели криза на ръчно управление? Да сте видели напоследък премиера на горящо сметище или на падналия мост във Варна, или в някоя ферма, където избиват животни? При криза се покриват, докато се размине и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси", каза още Нинова.

“Ние не стояхме безучастни. Предложихме пет конкретни мерки за преодоляване на кризата с животните и в помощ на икономиката и на хората. Всичко отхвърлиха”,  припомни лидерът на БСП.

Станете почитател на Класа