Кънчо Стойчев: Идва краят на партия ГЕРБ

”Вотът в столицата ще се реши от стотина хиляди софиянци, които обикновено не гласуват. Ако те излязат да гласуват, за което има вероятност да се случи, те ще решат вотът в София”, обясни социологът.

Според него изборите наесен ще покажат основната тенденция, която се наблюдава в последните години – началото на края на партия ГЕРБ. Според него ГЕРБ се опитва да промени политиката си след европейските избори, но неуспешно.

„След европейските избори стана ясно, че правила в изборния процес в България вече няма. Системата на купуване на гласове този път беше приложена без срам и прикритие, гласове се купуваха на открито, по светло и това повлия на резултата от изборите. Можем да очакваме още по-грозни сцени тази есен, когато вотът е местен знаем, че дори 50, 100 гласа са от голямо значение. Ще наблюдаваме наистина едни много мръсни избори. Но независимо от това изборите, които ни очакват, ще покажат основната тенденция, която се наблюдава в последните години – начало на край на партия ГЕРБ“, каза още той пред Фокус.

Социологът Кънчо Стойчев добави, че ГЕРБ няма да удържи позициите си в мащаба от последните местни избори, докато БСП е обречена на успех и ще подобри резултата си.

Станете почитател на Класа