23 мерки до 2023 г. обявява Мая Манолова на 23 септември София без периферия

23 мерки до 2023 г. обявява Мая Манолова на 23 септември София без периферия
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.09.2019
  • Сподели:

Документът предвижда пълна ревизия на столичната топлофикация и останалите общински дружества. Записани са три нови трасета на метрото и изграждането на 11 нови парка.

Утре, 23 септември 2019 г., от 11.00 часа в залата на ул. „Оборище“ №5 гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова ще представи програмата си за управление на столицата. 

Документът съдържа 23 мерки до 2023 г., развити в пет стълба:

„София - светла, умна и почтена“,

„София - чиста, уютна и зелена“,

„София - удобна и подредена“,

София - с грижа за гражданите“,

„София - привлекателна и заможна“. 

Програмата предвижда пълна ревизия на столичната топлофикация и останалите общински дружества.

Друга част от мерките е свързана с това да се осигури пряк достъп до Витоша чрез възстановяване на всекидневния транспорт и на Драгалевския и Княжеския лифт в съществуващите трасета.

Програмата на Манолова предвижда и в столицата да бъдат изградени 11 нови парка.

Акцент в управленските намерения на Манолова е хармоничното развитие на града - София без периферия, което предвижда развитие на кварталите с изграждането на културни и спортни зали.

В програмата за управление на Манолова е заложено  довършването на Околовръстния път и започване на изграждането на вътрешни градски рингове за разтоварване на трафика в центъра на града.

Записани са три нови трасета на метрото - до Околовръстния път в посока Божурище, до кв. Слатина и Арена Армеец, до Симеоновския лифт и ИКЕА.

Като точка в плана за управление на Мая Манолова ще бъде записан ангажимент за осъществяването на референдуми и обществени поръчки на блокчейн платформа.

Посочени са и конкретни мерки за чистотата на въздуха под мотото "Да поемем въздух"!

 

 

Станете почитател на Класа