Явор Божанков : Специалитет на Борисов е да прехвърли отговорността върху друг

Явор Божанков : Специалитет на Борисов е да прехвърли отговорността върху друг
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    15.01.2020
  • Сподели:

Плащаме повече от белгийци и холандци, а в същото време получаваме италиански боклук 

 

„Специалитет на министър- председателя е да прехвърли цялата отговорност на главата на някой някой друг. В случая това са Обединени патриоти. Във всеки компонент на околната среда има огромна криза. Ако в Перник няма вода, в други градове се гори боклук от Италия или от третия свят. Това не може да бъде отговорност на един министър, а на този, който управлява държавата”, заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков пред Нова телевизия.

Той допълни, че БСП ще гласува против назначението на нов министър на екологията и водите, тъй като според левицата отговорността се носи лично от министър-председателя, който се разпорежда с държавата от 10 години.

„Във водният сектор се инвестираха над 3 млрд. лв, но продължава да се губи над 60% от водата. Или този сектор се води умишлено към фалит с цел приватизация, или се управлява некадърно.Българите плащаме най-много за управление на отпадъците в цяла Европа. Плащаме повече от белгийци и холандци, а в същото време получаваме италиански боклук. И в двата случая решението е оставка на правителството”, каза Божанков.

Социалистът подчерта, че народните представители от БСП първи са сигнализирали в парламента за водния проблем в Перник, много преди той да се превърне в криза, но тази тема е била туширана заради местните избори: ”Измеренията на този проблем са много поголеми от размера на водната криза. Затварянето на една индустриална зона като „Стомана Перник” може да лиши хиляди семейства от препитание”.

„Вотът на недоверие вече дава своите резултати. Институциите се задвижиха, вече се пое отговорност. Нашата цел е промяна на модела на управление на България, но и всеки българин да живее в по-чиста околна среда”, завърши Явор Божанков.

 

/КРОСС/

Станете почитател на Класа