Нотев: Окончателното решение за вота на недоверие ще вземем след отговорен политически анализ

Нотев: Окончателното решение за вота на недоверие ще вземем след отговорен политически анализ
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.01.2020
  • Сподели:

Политическата 2020 г. ще бъде трудна, заради проблемите, които стоят за разрешаване, а и защото е предизборна година, заяви депутатът от „Атака“

Вотът на недоверие има своята конституционна уредба и не може да се вземе без сигурни ангажименти от политическата сила, която го внася. Това каза за сутрешния блок „Добро утро България“ на Радио „Фокус“ народният представител от „Атака“ Явор Нотев. Той допълни, че вероятно „Атака“ ще получи покана за консултации с БСП във връзка с вота и ще бъдат осъществени разговори в днешния ден.

Явор Нотев уточни, че успешното провеждане на вота на недоверие би означавало назначаването на служебното правителство и подготвяне на редовни избори за излъчване на редовно правителство. Според него не е отговорно да се заяви емоционалното решение за принадлежност към опозицията и твърда критика на управление със съдействие и съучастие във взимането на властта.

„Всички тези въпроси са изключително тежки и предизвикват размисли. Решението е отговорно и аз не мисля, че то ще бъде взето единствено и само с аргументите, които ще ни представят колегите от ПГ на БСП по време на тези консултации и разговори. По-дълбоки са нещата. Има време до понеделник, когато евентуално ще бъде внесен вотът и ще трябва да отделим време и усилия за едно запознаване, а най-вече за един отговорен политически анализ на ситуацията в страната, за да вземем окончателното си решение“, допълни той.

Явор Нотев каза още, че политическата 2020 г. ще бъде трудна, заради проблемите, които стоят за разрешаване, а и защото е предизборна година. Той изпитва опасение от това, че предизборните месеци не са градивни и ефективни при разрешаването на реални проблеми. Нотев каза още, че годината ще бъде трудна и се надява да се формира отговорно отношение, за да се селектират и класират проблемите пред страната.

Добро, но закъсняло е решението за създаване на държавен ВиК холдинг, заяви Нотев. Той уточни, че това е антикризисна мярка.

„Водоснабдяването, начинът на управлението на този процес, цената на водата в различните населени места, качеството на водата - всички тези въпроси бяха в основата на наши предложения. Говоря вече за предложения и виждания на партия „Атака“ за по-чувствително и усилено участие в спективно и отговорно отношение на държавата при управление на тези ресурси, които могат да бъдат определени като стратегически и като въпроси, които имат пряко отношение към националната сигурност. Неведнъж тези теми са били, включително и повод, и предмет на протести от страна на привържениците на партия „Атака“ с предложение за повече държава в управлението на тези отрасли“, допълни той.

Явор Нотев каза още, че налагането на пълен мораториум върху вноса на боклук у нас също е била единствената бърза и спешна реакция от страна на държавата. Според „Атака“ тенденцията трябва да бъде да не се приемат такива количества и в бъдеще след отпадането на мораториума, добави народният представител от партията.

 

 

Станете почитател на Класа