Мустафа Кардайъ непоклатим на върха в ДПС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е непоклатим на върха на ДПС. Политикът най-вероятно ще е единственият кандидат за нов мандат начело на партията.

 

Кампанията по издигането започва след седмица. ДПС ще си избира нов лидер на същата дата като БСП - 26 април, а номинации се приемат до 12-и. Те се правят от общинските, а след това и областните конференции на партията.

Мандатът на настоящия лидер Мустафа Карадайъ изтече миналата година. Той обаче бе удължен с шест месеца заради местните избори.

 

Резултат с изображение за „Мустафа Карадайъ“

 

Още от миналата година в публикации в медиите се спрягат редица кандидати за нов партиен лидер, включително и това на депутата Делян Пеевски. Проверка на “24 часа” обаче показва, че е почти изключено срещу Мустафа Карадайъ да бъде издигната друга кандидатура.

Причината е, че още по Коледа той е получил подкрепата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това станало на събирането в квартал “Бояна”, на което присъстват всички шефове и депутати от партията. В словото си пред тях Доган подчертал, че Мустафа Карадайъ трябва да остане начело за още един мандат.

 

„Резки движения при нас не са необходими. Господин Карадайъ се доказа в последните години като председател и сплоти екипа. Аз не очаквам изненади”, коментира пред Би Ти Ви пък един от спряганите за нов лидер, депутатът Джейхан Ибрямов.

Карадайъ пое ръководството на ДПС през 2016 г., след като преди това по настояване на Доган бе махнат предишният председател Лютви Местан.

Освен председател движението ще избира и изцяло ново Централно оперативно бюро, както и ръководство на Младежката организация.

Станете почитател на Класа