Тома Биков: Напрежението между президента и БСП ще му коства преизбирането

Тома Биков: Напрежението между президента и БСП ще му коства преизбирането
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    27.09.2020
  • Сподели:

Всичко, което се говори около Конституцията е хипотетично. Около 90% от идеите най-вероятно ще бъдат отхвърлени от БСП. Не президентът легитимира НС, а българските избиратели. Сегашната българска Конституция, която 30 години работи беше приета от 35-то НС, избрано с една бюлетина на БКП. Според мен президентът има набелязани опорни точки на говорене, но по някакъв начин се опитва да се разграничи от БСП. Очаквам да има много тежко напрежение между президента и БСП, а това ще му коства избирането за втори мандат. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

 

"Другата партия, която го подкрепяше ДПС оттегли подкрепата си публично", посочи той.

Протестът не постига основните си заявени цели – оставка на правителството, служебен кабинет и Трето Велико НС", категоричен е Биков.

"ГЕРБ досега са печелили всички парламентарни избори, организирани от служебно правителство, без това, назначено от Сергей Станишев. Ние имаме проблем от служебното правителство в този момент, защото ако сега подадем оставка, то ще работи без НС и без приет бюджет за следващата година", обасни депутатът от ГЕРБ.

"Служебният кабинет е въможно най-лошият вариант, защото решенията се взимат от хора, които не поемат политическа отговорност. Най-големият политически фетиш е да направим коалиция с „Демократична България“, каза още той.

Станете почитател на Класа