Проф. Пламен Киров: Управлението, формирано по демократичен път у нас, винаги се изражда в клептокрация

Проф. Пламен Киров: Управлението, формирано по демократичен път у нас, винаги се изражда в клептокрация
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.10.2022
  • Сподели:

В предаването „Още от деня“ по БНТ проф. Пламен Киров, каза че сме свидетели на криза на конституционния парламентаризъм. „Струва ми се, че търсим причината за днешното състояние на нещата не там, където е проблемът, където е болката.  Проблемът е в политическите елити, които твърде много се отдалечиха от онова, което представляват политическите субекти в политическия парламентаризъм“.

При нас управлението, което се формира чрез избори, в крайна сметка се превръща в участие в управление за обогатяване, а предизборните програми остават на заден план, смята Киров. „Българите са изморени, защото вече 30 г. продължаваме да бъдем най-бедната държава в Европа. Няма как да не бъдем обезверени от това състояние“.

Българският народ не емигрира, той просто се евакуира от тази държава, категоричен е Киров. „Ние имаме около 2,5 милиона български граждани, които не свързват своето бъдеще, своя просперитет личен и семеен с България.“

Обикновено казваме, че Конституцията е лоша и трябва да я променим, но каквато и Конституция да създадем с тези политически субекти, резултатът ще бъде същият, заяви Киров.

Станете почитател на Класа