РЗС номинира архитект за кмет на столицата

Райко Байчев

Арх. Павел Попов бе номиниран от РЗС за кмет на София. Това реши вчера Софийската общинска конференция на партията, водена от Яне Янев. Попов е преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия в столицата. „Издигаме технократ, а не политическа кукла“, заяви лидерът на РЗС Яне Янев. Според него кметовете-политици в последните 20 години са разграбили София и са се представили неубедително.
„В София има половин милион десни избиратели, които не биха дали гласа си за ГЕРБ – затова и издигаме нашата алтернативна дясна кандидатура“, каза още Янев. Той добави, че се надява Павел Попов да достигне до балотаж. „Искам да работя за София в памет на моите родители, и за да може да върна тук децата си от чужбина“, каза Попов.
Кандидат за кмет представиха и ССД – те номинираха Иван Антикаджиев. От партията на Стефан Софиянски се надяват да спечелят повече гласове от кандидата на БСП Георги Кадиев. Вероятният кандидат на „Българска левица“ пък е Илия Божинов, съобщи съпредседателят на партията Иван Генов. Фаворит за кметската надпревара е кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, подкрепена засега от ДСБ, а вероятно и от СДС.

Станете почитател на Класа