Костадин Паскалев: Смяната на лидера на БСП сега е неблагоприятна

В момента смяната на лидера на партията е неблагоприятно действие. Това заяви вчера пред БНР Костадин Паскалев, кмет на Благоевград и член на Висшия съвет на БСП. Той подчерта обаче, че на 18 октомври на конгреса БСП трябва да се вземе решение за извънреден конгрес през пролетта на следващата година. Както и да се отиде към категорична промяна на поведението на лицата, представляващи БСП.
Според него на предстоящото заседание на 47-ия конгрес трябва да се реши въпросът как ще се избират функционерите на местно и централно ниво. Той беше категоричен, че в момента никой не се опитва да формулира точната политика, която трябва да провежда БСП, а дебатът е подменен с темата за лидерството.
„Едно е ясно обаче категорично - има тежък конфликт между председателя и членове на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП и този конфликт трябва да бъде разрешен на конгреса“, каза Паскалев.
Според него най-опасно би било запазването на статуквото. Костадин Паскалев добави, че ако все пак лидерът на партията в лицето на Станишев бъде сменен на предстоящия конгрес, това би довело до много тежки конфликти в редиците на БСП. Според Паскалев е неуместно да се прави аналогия между Станишев и Жан Виденов. „Нека да кажа следното - членовете на БСП обичаха Жан Виденов независимо от резултатите от управлението. Жан Виденов сам подаде оставка за изненада на всички, които я искаха . В случая ситуацията е съвсем различна“, добави Паскалев.

Станете почитател на Класа