Борисов: Ще умуваме за промените в НПК

Ще умуваме за промените в НПК, за които президентът Първанов наложи вето. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия. Борисов не заяви категорично дали спорните текстове за ползване на служебен защитник и приемането на СРС като доказателства в съда ще бъдат прегласувани в НС, за да бъде преодоляно президентското вето, или ще бъдат премахнати, за което настоява държавният глава.
Правителството обаче ще се опита да убеди Първанов в необходимостта от приемането им. „Приемаме факта, че президентът е загрижен, но вероятно е подведен от съветниците си“, обясни Борисов. „Ще изпратим детайлно и мотивирано писмо на президента. Вече съм възложил на Цветан Цветанов и Маргарита Попова да го изготвят“, допълни още той.
Борисов не отрече и възможността за нови промени в правителството. За най-добър министър той обяви шефа на МВР Цветан Цветанов, а на останалите препоръча да са винаги готови да се разделят с министерските кресла. Освен това премиерът беше категоричен, че до края на мандата на президента Георги Първанов няма да бъде приеман закон за НСС и НСО.
Относно атаките на БСП за произхода на парите на приятелката му Цветелина Бориславова, Борисов каза, че никога не е харчил нейни пари, защото „женските пари били като змийска кожа“.
Просването на земята на бившия военен министър Николай Цонев по време на ареста му на 1 април пък според премиера е било необходимо, за да се предотврати бягството на задържания.


Още 120 млн. лв. за снабдителите на медицинска техника

Нови 120 млн. лв. на снабдителите на медицинска техника трябва да плати кабинетът. Това обяви вчера премиерът Борисов. Така общо договорените от предишния кабинет пари за преоборудване на болниците достигат 400 млн. лв. „Как са подписвали договори, като нямат пари да ги платят?“, попита премиерът.
Снабдителите на медицинска техника ще преговарят с Борисов за дължимите средства в 13 часа днес.

Станете почитател на Класа